Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijke doelen

Op regelmatige basis verrichten wij diensten aan ideële organisaties. Indien hun financiële draagkracht gering is, worden onze diensten tegen gereduceerd tarief of incidenteel op pro deo basis uitgevoerd.

Sinds 2018 zijn wij trotse sponsor van Huygens’ Hofwijck. Dit prachtige museum, gevestigd in Voorburg, sluit goed aan bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen van ons kantoor. De komende vijf jaar zullen wij nauw samenwerken met Huygens’ Hofwijck.

In 2019 zal onze sponsorbijdrage gebruikt worden voor het vertalen van het Hofwijckboek. Er is gebleken dat er veel vraag is naar een Engelstalige editie. Wij zijn verheugd hieraan te kunnen bijdragen.

Menselijk kapitaal

Goed werkgeverschap vinden wij van uitermate groot belang. Wij faciliteren daarom parttime werken, bijscholing en het volgen van specialisatie-opleidingen. Onze advocaten worden gestimuleerd om te publiceren en te doceren. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de rechtspraktijk.

Milieu en duurzaamheid

Wij voeren een actief milieubeleid wat zich uit in:

• naleving van de toepasselijke milieuwet- en regelgeving;
medewerkers krijgen een mobiliteitsbudget, op ons parkeerterrein bevindt zich een laadpaal voor elektrische auto's.

• milieubewuste inkoop van goederen en diensten;
wij schenken uitsluitend fairtrade koffie en thee. Onze kantoorlunch bestaat uit geheel biologische producten.

• duurzame omgang met afvalstromen;
wij maken gebruik van 100% houtvrij, volledig gereclycled printpapier, geproduceerd zonder optische witmakers (EU Ecolabel, FSC keurmerk en Blue Angel keurmerk).

• terugdringen van energieverbruik door stimulering van gedragsveranderingen en technische maatregelen;
wij maken gebruik van een zuinig en milieuvriendelijk luchtgekoeld systeem, hebben energiezuinige LED-verlichting en spaarlampen.