Cursusaanbod

Het cursusaanbod zal zich beperken tot uitsluitend juridisch-inhoudelijke cursussen, en daarbij dan in het bijzonder tot die onderdelen van het recht waarop het kantoor Van der Feltz advocaten over bijzondere expertise beschikt. De cursussen zullen deels basiscursussen zijn, deels verdiepingscursussen en deels actualiteitencursussen.

 • Cursus Fiscaliteit en gebiedsontwikkeling

  Op interactieve wijze zal worden ingegaan op de fiscale aspecten van gebiedsontwikkeling. Bij gebiedsontwikkeling zijn de fiscale aspecten van essentieel belang. De als kostenpost geldende belastingen, vormen namelijk regelmatig een beslissend element bij het kiezen voor een bepaalde wijze van ontwikkeling.

  Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer omzetbelasting, overdrachtsbelasting en leges betreffende omgevingsvergunningen. De (soms complexe) wetgeving zal worden behandeld aan de hand van concrete voorbeelden.
   

  Na het volgen van deze cursus heeft de deelnemer een goed begrip van de relevante fiscale aspecten die een rol spelen bij gebiedsontwikkeling. De deelnemer kan de fiscale risico’s beter inschatten, onderkent mogelijke fiscale knelpunten (tijdig) en kan deze (laten) oplossen.

  Datum
  donderdag 7 juni 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur
  Locatie
  Javastraat 22, Den Haag
  Kosten
  € 99,-- ex. btw
  Doelgroep
  eenieder die zich bezighoudt met gebiedsontwikkeling
  Punten
  3 PO-punten