Van der Feltz steunt Oekraïne

Van der Feltz advocaten zet zich op diverse manieren in voor Oekraïne. Begin maart startten we de actie 'Den Haag vlagt vooor Oekraïne'. Op woensdagavond 13 april jl. vond het benefietconcert StandWithUkraine plaats, georganiseerd in samenwerking met de Ambassade van de Republiek Polen en de Ambassade van Oekraïne, een indrukwekkende avond waarbij bedrijven en particulieren speciale projecten konden adopteren, zoals noodtransporten of medicijnpakketten. Daarnaast werden enkele kunstwerken geveild onder de bezielende leiding van Willem Jan Hoogsteder van Hoogsteder & Hoogsteder en waren er inspirerende speeches van Z.E. Maksym Kononenko, Ambassadeur van Oekraïne, Z.E. Piotr Samerek, Chargé d’Affaires van de Republiek Polen en mr. J.H.C. van Zanen, Burgemeester van Den Haag.

Benefietconcert

De opbrengst van het Benefietconcert gaat in overleg met de Ambassade van Oekraïne naar het door artillerievuur getroffen Nationale Kinderziekenhuis ‘Okhmadyt’ in Kyiv. We willen alle aanwezigen heel hartelijk danken voor hun komst en bijdrage. Daarnaast willen we de partijen die belangeloos hebben meegeholpen om deze avond te realiseren bedanken, waaronder alle Oekraïense, Poolse en Nederlandse musici die voor een zeer veelzijdig muzikale avond hebben gezorgd, te weten Konstantyn Napolov (NL/UA), Veronika Morska (UA), het Mateusz Pulawski Trio (PL/NL), Antonii Baryshevsky (UA), Anna Nebaba (UA), Prof. Oleksii Semenenko (UA) en Ewa Pepper (PL). Ook de kunstenaressen Olga Ottenheijm (UA) en Dorota Roszkowska (PL) willen wij heel hartelijk danken voor het doneren van hun schitterende kunstwerken.

De benefietavond is mede mogelijk gemaakt door: Bosman Wijnkopers, André Kerstens BV, Zziin Conference Center, Ampco flashlight, Hilton, Griffioen Transport, DB evenementen, Evert Snel, Team Intro, Au petit pont, PRC (Party Rental Company), Dutch Golden Collection.

Wat kunt u doen?

Een ieder die niet in de gelegenheid was om bij het benefietconcert aanwezig te zijn, maar graag een bijdrage wil leveren, wijzen wij graag op de volgende projecten en/of goede doelen:

  • Het door artillerievuur getroffen Nationale Kinderziekenhuis ‘Okhmadyt’ in Kyiv. Uw bijdrage kunt u overmaken op het speciale rekeningnummer NL48 RABO 0189 5439 81, t.n.v. Ambassade Oekraïne, o.v.v. ‘Help for Ukraine’.
  • De stroom Oekraïense vluchtelingen naar Moldavië neemt elke dag verder toe, onder de vluchtelingen zijn veel mensen (vooral kinderen) met ernstige gezondheidsproblemen. Stichting Hart voor de Oogst stuurt om deze reden zoveel mogelijk voedingsmiddelen, hygiëneproducten en andere noodzakelijke spullen naar de grens van Moldavië en Oekraïne. Om hen te steunen kunt u een bijdrage overmaken naar bankrekeningnummer NL53INGB0002768804. t.n.v. Stichting Hart voor de Oogst o.v.v. 'Oekraïense vluchtelingen Moldavïe'.
  • Ziekenhuizen in Oekraïne hebben grote tekorten aan hulpmiddelen en medicijnen. Om hen bij te staan is de SAZ, de vereniging van 29 regionale ziekenhuizen, een actie gestart om medische hulpmiddelen in te zamelen en medicijnen te kopen via de IDA foundation, te vervoeren en af te leveren bij de ziekenhuizen in de Oekraïne. Uw bijdrage kunt u overmaken op het rekeningnummer NL69RABO0189653795 (BIC: RABONL2U) t.n.v. PGGM Vermogensbeheer B.V. inz Stg Healthcare4Ukraine o.v.v. 'Stichting Healthcare4Ukraine'. Wanneer u meer informatie wenst over de actie, kunt u die hier vinden.

  • Van der Feltz advocaten roept heel Nederland op om ook te vlaggen voor Oekraïne, als blijk van medeleven en uit solidariteit met Oekraïne. Een vlag kan worden besteld via ons kantoor of via Bosvlaggen, 30% van de opbrengt wordt gedoneerd aan Giro555.