Ronald Olivier: Overstap van de week Mr.-online

Ronald Olivier, per maart 2017 advocaat-medewerker bij Van der Feltz advocaten, is overstap van de week op Mr.-online.

Deze week verscheen onderstaand interview op Mr.-online.Overstap van de week is Ronald Olivier. Olivier is in dienst getreden als advocaat-medewerker bij Van der Feltz advocaten in Den Haag. Hij was hiervoor advocaat bij Stibbe.

Waarom deze overstap?

Van der Feltz is een nichekantoor dat tot de top van Nederland behoort. Het is dus een mooie kans om mijn loopbaan bij dit kantoor voort te zetten. De afgelopen jaren heb ik vooral zaken gedaan op het gebied van milieurecht, handhaving en openbaarheid. Bij Van der Feltz ga ik me daarnaast met andere bestuursrechtelijke onderwerpen en de vastgoed- en overheidspraktijk bezighouden. Daar heb ik veel zin in.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik kende Van der Feltz al van een student-stage en later als wederpartij. Ik wist daarom dat het kantoor goed bij me zou passen. Ook de inhoud van het werk sprak me erg aan. Toen deze mogelijkheid zich voordeed was het dus op zich geen moeilijke keuze. De leuke collega’s bij Stibbe maakten het uiteindelijk toch nog een lastige beslissing!

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Zoveel mogelijk leren, maar wel altijd een open blik houden voor niet-juridische oplossingen.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, zeker niet.

Wat voor soort zaak staat op uw bucket list?

De zaken die uiteindelijk de leukste blijken te zijn, zijn niet altijd de zaken waarvan je dat op voorhand had verwacht. Ik laat me dus graag verrassen! Maar een handhavingszaak die leidt tot een nieuwe lijn in de rechtspraak zou ik mooi vinden.