Artikel door team Bouw en Vastgoed op whoswholegal.com 'An attractive post-Brexit option: Developing your own location in the Netherlands followed by sale and leaseback'

Het team Bouw en Vastgoed publiceerde het artikel 'An attractive post-Brexit option: Developing your own location in the Netherlands followed by sale and leaseback' op whoswholegal.com.

In dit artikel schetsen de auteurs de mogelijkheden voor bedrijven om in Nederland bedrijfslocaties zelf te ontwikkelen en geheel naar wens te laten bouwen, om dit vervolgens na verkoop aan een investeerder terug te huren.

Dit kan een interessante optie zijn voor bedrijven, omdat door de sale-and-lease-back transactie vermogen vrij komt om actief mee te kunnen investeren, in plaats van dat dit vermogen vast zit ‘in stenen’.

Door onder andere Brexit, de groei in e-commerce, bestaat een grotere vraag naar bedrijfslocaties, bijvoorbeeld in de logistieke sector en een groeiende belangstelling bij (buitenlandse) investeerders naar de sale and lease back constructie.

Het artikel is hier te lezen (Engels)